Domov

Storitve

Pokliči

Lokacija

Korporativna fizioterapija in kineziologija Medicofit

Najboljša investicija za uspešno prihodnost podjetja je investicija v svoje zaposlene. V kliniki Medicofit ponujamo poslovne pakete rehabilitacije in vadb, s čimer podpiramo zdravje vseh zaposlenih. Izberite tudi vi ustrezen paket za svoje zaposlene!

Klinika Medicofit postaja vodilna korporativna zasebna zdravstvena klinika, od ustanovitve februarja 2021 delujemo kot podpora podjetjem pri zdravju zaposlenih. S podjetji sodelujemo kot pogodbeni partner pri izvajanju zdravstvenih storitev za zaposlene. Našim pogodbenim partnerjem omogočamo:

 • Poslovne pakete rehabilitacije poškodbe v kliniki Medicofit,
 • poslovne pakete osebne vadbe v kliniki Medicofit,
 • diagnostični pregled v primeru bolečine ali poškodbe v roku 24 h,
 • izvedba druge storitve iz seznama v roku 24 h,
 • ureditev pregleda pri specialistu ortopedu ali MRI slikovne diagnostike v primeru poškodbe.

Kaj pravi statistika za podjetja

Zakaj bi vsako podjetje moralo razmišljati o fizioterapiji in preventivni vadbi zaposlenih?

Bolečine ortopedskega izvora postajajo vodilni globalni problem delodajalcev in primarni razlog za rušenje delovne produktivnosti ter bolniško odsotnost od delovnega mesta. Sklepne in mišične bolečine bodo do leta 2030 postale vodilni razlog obiska zdravstvene oskrbe.

Kronične in akutne bolečine na delovnem mestu negativno vplivajo na:

 • Učinkovitost komunikacije znotraj ekipe,
 • Učinkovitost komunikacije s končnimi strankami,
 • Delovno produktivnost,
 • Splošno motivacijo,
 • Kreativnost,
 • Voljo do timskega sodelovanja.
korporativna-fizio

Kako individualna preventivna vadba vpliva na delovno učinkovitost?

V študiji izvajanja programov vadbe zaposlenih, ki jo je vodil kineziološki inštitut na Nizozemskem, ugotavljajo dvig delovne produktivnosti za 21-27% pri zaposlenih, ki pred študijo niso izvajali sistematičnih programov vadbe. Študija v Bostonu je leta 2020 izvedla model raziskave, v kateri so primerjali produktivnost določene skupine zaposlenih v obdobju redne telesne vadbe in obdobju zmanjšane telesne aktivnosti.

V obdobju vodenih vadbenih programov je bila stopnja motivacije preiskovane skupine na delovnem mestu višja za 41%, delovna produktivnost pa je bila povišana za 25%.

Pogoste težave, ki se pojavljajo na delovnem mestu, so bolečine v hrbtu in vratu, sindrom karpalnega kanala in nepravilna telesna drža.

BOLEČINE V HRBTU so glavni razlog predčasne invalidske upokojitve v Evropi. Predstavljajo najdražji sodoben zdravstveni problem delodajalcev, z ocenjenim letnim stroškom med 2.230 – 3.110 € na zaposlenega v evropskih podjetjih. Podjetje s 100 zaposlenimi delavci lahko letno izgublja med 223.000 – 311.000 € kapitala zaradi bolniških odsotnosti, ki so posledica bolečin v hrbtu.

SLABA TELESNA DRŽA poveča verjetnost za nastanek bolečin v ledveni hrbtenici, vratni hrbtenici in ramenih. Sedeči poklici nosijo 4 x večjo verjetnost za pojav sključene telesne drže s kifotično lego torakalne hrbtenice. Porušena telesna drža pogosto negativno vpliva na samopodobo in splošno motoriko posameznika.

SINDROM KARPALNEGA KANALA predstavlja največji dejavnik tveganja pisarniških poklicev in se v končnih fazah zdravi operativno. Število izvedenih operativnih posegov SKK pri posameznikih, ki opravljajo pisarniške poklice je 2 – 3 x večje. Splošna prevalenca sindroma karpalnega kanala je 5% pri nespecifični populaciji, prevalenca med pisarniškimi poklici pa znaša med 16 – 32% posameznikov. Rehabilitacija po operativnem zdravljenju sindroma karpalnega kanala zavzame časovno okno 3 – 4 mesecev.

BOLEČINE V VRATU imajo najbolj neposreden vpliv na akutni upad mentalne agilnosti zaposlenih. Splošna prevalenca bolečin v vratu je med 20% – 32% nespecifične populacije, prevalenca bolečin v vratu pisarniških oziroma sedečih poklicev pa je med 42% – 63%. Bolečine v vratu negativno vplivajo na osredotočenost in pogosto v kronični obliki povzročajo močnejše glavobole.

Naši partnerji

Medicofit članki

Heberdenovi in Bouchardovi vozliči
Haglundova peta - deformacija na zadnjem delu pete
Burzitis rame
Burzitis kolka
Burzitis v komolcu
Burzitis - kako prepoznati in obvladovati simptome vnetja burze?
Bolečina v peti pri hoji - kaj je lahko narobe?
Bolečina v peti ob strani - kaj je lahko narobe?
Kaj povzroča bolečine v zadnjem delu pete?

Vsi članki