Domov

Storitve

Pokliči

Lokacija

Medico Fit

Kineziologija

Naloga kineziologije je, da pacienta vodi od končane akutne faze rehabilitacije do pozitivno opravljenih specialnih gibalnih testov, ki jih izvedejo kineziologi z vsakim pacientom ob predvidenem zaključku rehabilitacije.

Kdo je kineziolog ?

Kineziolog je strokovnjak znanstvenega področja kineziologija, ki se ukvarja s preučevanjem in rehabilitacijo gibanja človeškega telesa. Kineziolog je specialist za kinezioterapijo, to je terapija, ki kot glavno sredstvo zdravljenja uporablja vaje oz. vadbene tehnike.
 
Kineziolog klinike Medicofit je strokovnjak za prilagajanje vadbenih tehnik različnim ortopedskim stanjem po poškodbah in bolečinah.
 
Kineziolog je strokovnjak, ki vas po opravljeni fizioterapiji pripravi na doseganje vaših gibalnih ciljev.
 

Kineziologi klinike Medicofit – vloga in področje dela

 • Kineziolog v kliniki Medicofit skrbi za vodenje rehabilitacije po akutni fazi poškodbe, ki jo opravi fizioterapija. V kliniki Medicofit deluje ekipa 5 kineziologov.
 • Kineziolog v kliniki Medicofit skrbi za program dolgoročnega vzdrževanja mišic in sklepov po težjih poškodbah, ki zahtevajo specialne vadbene tehnike tudi po končani rehabilitaciji. Diskus hernija je naprimer stanje, ki ga mora kineziolog vzdrževati s pravilno vadbo.
 • Kineziolog v kliniki Medicofit deluje na področju športne kineziologije, torej na področju telesne priprave vrhunskih športnikov po poškodbah in v sodelovanju s športno fizioterapijo. Je tudi strokovnjak za oblikovanje telesa in osebno trenerstvo za vse posameznike, ki so poškodovani ali pa so imeli poškodbo v preteklosti.

Katera so področja kineziologije ?

Področje kineziologije je široko. Kineziologija deluje v sodelovanju s fizioterapijo v rehabilitaciji ortopedskih poškodb. Kineziologi so specialisti za rehabilitacijo športnih poškodb. Kinezilogija pa deluje tudi na področju specialne vadbe posameznikov s težjimi sistemskimi boleznimi. Kineziologija je znanost vaj in prilagajanja vaj različnih patološkim stanjem. Kinezilogija deluje tudi na
področju kondicijske priprave vrhunskih športnikov.
 

Področja kineziologije v kliniki Medicofit

Temeljno načelo rehabilitacije v kliniki Medicofit pravi, da je poškodba dokončno rehabilitirana, ko pacient doseže enako stopnjo mišično-sklepne funkcije stanju pred poškodbo in hkrati odpravi vzroke nastanka poškodbe.

Več o kineziologiji

Kineziologi klinike Medicofit so strokovnjaki poznavanja gibanja človeškega telesa. Kineziologija je ključna v drugi fazi rehabilitacije saj s specialnimi vajami vzpostavi pravilno biomehansko delovanje sklepov in pravilno gibanje telesa kot celote.

 

Kako se povezujeta fizioterapija in kineziologija ?

 
V zdravstvu skoraj ni področja kjer bi obstajala tako rodovitna sinergija kot med fizioterapijo in kineziologijo. Laično rečemo, da rehabilitacijo vsake poškodbe začne fizioterapevt in konča kineziolog. Fizioterapevt skrbi, da odpravi bolečine in vzpostavi osnovno gibalno funkcijo, kineziolog pa je odgovoren, da vsak pacient doseže enako gibalno funkcijo kot pred poškodbo.
 

Kakšna je vloga kineziologov v rehabilitaciji vrhunskih športnikov ?

 
Rehabilitacija vrhunskih športnikov je specialno področjo, ki zahteva zelo metodično prilagoditev obremenitve skozi rehabilitacijo v smeri specifičnih zahtev športa. V sloveniji se veliko mladega potenciala izgubi zaradi ne ustrezne rehabilitacije športnikov v drugi fazi. Kineziologi klinike Medicofit v Ljubljani so specialisti za doseganje vseh specifičnih zahtev športov pri rehabilitaciji različnih ortopedskih poškodb.

Vsaka rehabilitacije poškodbe v kliniki Medicofit se po akutni fazi, ki jo izvaja fizioterapija nadaljuje v oddelku kineziologije. Prehod v drugo fazo zdravljenja pacient naredi, ko je dosežen status odsotnosti simptomov v obliki bolečin in gibalnih omejitev.

Naročite se na diagnostični pregled

  Naprej

  Instagram

  @medicofit_klinika

  Medicofit članki

  Vaje za išias
  Vaje za ramo oz. ramenski obroč
  Psevdoprotin - akutno vnetje sklepov
  Bolečina v palcu na roki – kaj je lahko narobe?
  Sindrom Hoffa maščevja
  Punkcija kolena – potek in okrevanje
  Okrevanje po zlomu nadlahtnice
  Artritis kolena – razumevanje in reševanje bolečin
  Sprožilni prst (trigger finger) - vzroki in zdravljenje

  Vsi članki