Domov

Storitve

Pokliči

Lokacija

Medicofit

Oblikovanje telesne postave

V kliniki Medicofit verjamemo, da trenutna usmerjenost fitnes industrije ne sledi trendu skokovitega naraščanja kroničnih bolečin in poškodb mišičnoskeletnega sistema, ki bo v prihodnost med glavnimi problemi urgentne medicine.

Sodobna vadba postaja kombinacija vadbe za preventivno, vadbe za kondicijsko pripravo ter vadbe za izboljšanje moči mišic. V kliniki Medicofit zagovarjamo nujno izvedbo diagnostičnega pregleda pred pričetkom programa osebnega trenerstva saj je to edini način, da naše stranke trenirajo učinkovito in hkrati varno.

Pomemben segment osebnega trenerstva je preventivni, kar pomeni, da moramo del vsake vadbene enote nameniti ”weak spotom” stranke, ki se je ali se sooča z določenimi mišičnoskeletnimi bolečinami.

Diagnostični pregled nam daje prednost pri snovanju vaj za povečanje mišične mase in izgubo telesne maščobe. Poznavanje morfoloških značilnosti pacienta nam daje možnost, da natančno izberemo primerne vaje ter doziramo obremenitev za vsako stranko glede na njene cilje.

Spremembe na telesu dosegamo na varen način, gradimo na dolgi rok, izboljšujemo kondicijo in zdravje.

Osebna trenerstva morajo biti usmerjena v višjo kvaliteto življenja primarno, izgled telesa se izboljša kot posledica strokovnih programov, ki primarno skrbijo za zdravje klienta. Osebno trenerstvo mora potekati v sodelovanju strokovnjakov kineziologije in fizioterapije, ki imajo poglobljeno razumevanje fiziologije napora, biomehanike ter patofiziologije.

Verjamemo, da trenutna usmerjenost fitnes industrije ne sledi trendu skokovitega naraščanja kroničnih bolečin in poškodb mišično-skeletnega sistema, ki bo v prihodnost med glavnimi problemi urgentne medicine (bolečine sklepov, mišic in vezi so že danes globalno med tremi najpogostejšimi razlogi za obisk zdravniške oskrbe).

V kliniki MedicoFit v okviru osebnega trenerstva izvajamo redne meritve telesne sestave, naše najbolj pogoste stranke, ki z nami vztrajajo dolgoročno so posamezniki, ki postavljajo varnost in strokovno pravilno izvajanje vaj na prvo mesto.

V okviru osebnih trenerstev pogosto obravnavamo specialna stanja kot so pretekle poškodbe, akutne bolečine, priprava na vrhunski šport, nosečnost, kronične bolezni, srčno-žilne bolezni ipd. Zaradi multidisciplinarnih kapacitet klinike smo odlični pri delu s strankami, ki imajo specialna stanja in potrebo po višji strokovnosti dela.

Naročite se na diagnostični pregled

  Izberite želeno storitev

  Področje bolečine ali poškodbe:

  Prihajam po operativnem posegu

  Dodatne informacije (simptomi / poškodbe...)

  Instagram

  @medicofit_klinika

  Medicofit članki

  Schmorlova hernija – vse kar morate vedeti
  Preprečite zimsko poškodbo s fizioterapijo
  Ste v čakalni vrsti za fizioterapijo? Kaj lahko naredite?
  Heksenšus - simptomi, vzroki in zdravljenje
  5 razlogov za bolečino v vratu
  Hernija diska – Kako se izognete operaciji?
  Kaj je artroskopija gležnja? Kdaj je nujna pri zvinu gležnja?
  Bolečine v kolku - kaj je lahko narobe ?
  Poškodbe kolena: 7 pogostih poškodb pri športnikih

  Vsi članki