Domov

Storitve

Pokliči

Lokacija

Medicofit

Oblikovanje telesne postave

V kliniki Medicofit verjamemo, da trenutna usmerjenost fitnes industrije ne sledi trendu skokovitega naraščanja kroničnih bolečin in poškodb mišičnoskeletnega sistema, ki bo v prihodnost med glavnimi problemi urgentne medicine.

Sodobna vadba postaja kombinacija vadbe za preventivno, vadbe za kondicijsko pripravo ter vadbe za izboljšanje moči mišic. V kliniki Medicofit zagovarjamo nujno izvedbo diagnostičnega pregleda pred pričetkom programa osebnega trenerstva saj je to edini način, da naše stranke trenirajo učinkovito in hkrati varno.

Pomemben segment osebnega trenerstva je preventivni, kar pomeni, da moramo del vsake vadbene enote nameniti ”weak spotom” stranke, ki se je ali se sooča z določenimi mišičnoskeletnimi bolečinami.

Diagnostični pregled nam daje prednost pri snovanju vaj za povečanje mišične mase in izgubo telesne maščobe. Poznavanje morfoloških značilnosti pacienta nam daje možnost, da natančno izberemo primerne vaje ter doziramo obremenitev za vsako stranko glede na njene cilje.

Verjamemo, da trenutna usmerjenost fitnes industrije ne sledi trendu skokovitega naraščanja kroničnih bolečin in poškodb mišično-skeletnega sistema, ki bo v prihodnost med glavnimi problemi urgentne medicine (bolečine sklepov, mišic in vezi so že danes globalno med tremi najpogostejšimi razlogi za obisk zdravniške oskrbe). Osebna trenerstva morajo biti usmerjena v višjo kvaliteto življenja primarno, izgled telesa se izboljša kot posledica strokovnih programov, ki primarno skrbijo za zdravje klienta. Osebno trenerstvo mora potekati v sodelovanju strokovnjakov kineziologije in fizioterapije, ki imajo poglobljeno razumevanje fiziologije napora, biomehanike ter patofiziologije.

Spremembe na telesu dosegamo na varen način, gradimo na dolgi rok, izboljšujemo kondicijo in zdravje.

V kliniki medicofit v okviru osebnega trenerstva izvajamo redne meritve telesne sestave, naše najbolj pogoste stranke, ki z nami vztrajajo dolgoročno so posamezniki, ki postavljajo varnost in strokovno pravilno izvajanje vaj na prvo mesto. V okviru osebnih trenerstev pogosto obravnavamo specialna stanja kot so pretekle poškodbe, akutne bolečine, priprava na vrhunski šport, nosečnost, kronične bolezni, srčno-žilne bolezni ipd. Zaradi multidisciplinarnih kapacitet klinike smo odlični pri delu s strankami, ki imajo specialna stanja in potrebo po višji strokovnosti dela.

Naročite se na diagnostični pregled

  Izberite želeno storitev

  Področje bolečine ali poškodbe:

  Prihajam po operativnem posegu

  Dodatne informacije (simptomi / poškodbe...)

  Instagram

  @medicofit_klinika

  Medicofit članki

  Sprednja križna vez, pogoste napake po operaciji in v rehabilitaciji
  Čas sedenja poskušajmo zmanjšati na najmanjšo možno mero
  Totalna endoproteza kolena
  Teniški in golf komolec
  Karpalni kanal - Sindrom zapestnega prehoda
  Kalcinacija rotatorne manšete
  GTPS - bolečinski sindrom velikega trohantra / trohanterni burzitis - Bolečina v kolku pri ležanju na boku
  Poškodba sprednje križne vezi
  Najpogostejše napake v treningu po poškodbah in kako se jim izogniti

  Vsi članki