Domov

Storitve

Pokliči

Lokacija

Medicofit

Naša zgodba

Pomembno nam je, da razumete našo zgodbo, saj se boste tako v kliniki Medicofit počutili domače in prijetno kljub naravi vaših težav zaradi katerih nas obiskujete.

Fizioterapija prihodnosti

Ekipa klinike Medicofit sledi viziji dviga kakovosti zdravstvenih storitev rehabilitacije poškodb v Sloveniji.

Bodočim pacientom klinike Medicofit predstavljamo praktično učinkovito fizioterapijo prihodnosti, ki rešuje sodobno mišično-skeletno problematiko.

Življenjski slog se spreminja in tudi zdravstvene ustanove morajo stopiti v korak s časom ter korenito spremeniti način, kako obravnavajo svoje paciente, tako iz strokovnega vidika kot iz vidika pristopa do pacienta samega. Reševanje bolečin in simptomov predstavlja le prvo fazo v procesu celovite sodobne rehabilitacije, ki je usmerjena v gradnjo kakovostnega gibanja in odpornega mišično-skeletnega sistema.

Revolucija

Skupaj s svetom, ki pospešeno drvi skozi digitalno revolucijo prihajajo tehnološke spremembe tudi na področje delovnih procesov fizioterapije.
V kliniki Medicofit verjamemo, da je človeški faktor pri rehabilitaciji poškodb ključen in ne zamenljiv, zato v središče postavljamo individualno delo z vsakim pacientom na vseh nivojih naših storitev.
Sodoben življenjski slog se kaže v viskoih mehanskih, fizioloških in psihosocialnih obremenitvah, ki pojav kronično-degenerativnih stanj pomikajo v obdobje mladosti in zgodnje odraslosti. Fizioterapija prihodnosti je usmerjena aktivno, v središče postavlja razvoj gibalnih vzorcev in izboljšanje funkcije pacienta.

Individualnost

Trije glavni problemi današnje fizioterapije v zasebnih in javnih ustanovah so:

 • generični protokoli zdravljenja,
 • pasivno usmerjena rehabilitacija in
 • strokovno delo v silosih.
Klinika Medicofit je reševanje treh glavnih problemov, ki pogosto vodijo v ne uspešno rehabilitacijo postavila v središče svoje vizije in poslanstva.

Pasivno usmerjena rehabilitacija pomeni, da terapije v središče postavljajo lajšanje simptomov kot so bolečine in otekline ter pogosto odpravo teh postavljajo za končni Cilj. V naši zgodbi odkrijemo vzroke vaše poškodbe, vam odpravimo simptome, povrnemo polno funkcijo ter vas po poškodbi fizično dobro pripravimo individualno glede na vaše cilje.

Strokovno delo v silosih pomeni samostojno delo strokovnjakov, ki med sabo ne delujejo povezano, čeprav je potencial za sinergijo velik in obstaja visoka dodana vrednost za pacienta.

V naši zgodbi strokovnjaki iz področji diagnostike, fizioterapije in kineziologije, delujejo povezano in skupno rešujejo težave pacientov.
Vsi skupaj smo na misiji, da vsakemu pacientu dostavimo učinkovito celostno zdravljenje ter mu omogočimo prijento izkušnjo obiskov naše klinike.


To je bila naša zgodba, ki smo jo delili z vami, ekipa mladih strokovnjakov klinike Medicofit se vam zahvaljuje za posvečen čas in vas lepo pozdravlja.

V kolikor se boste soočali z mišično-sklepno problematiko ali si želeli strokovno vodeno osebno vadbo, vas vabimo, da skupaj z nami pišite poglavja zgodbe klinike Medicofit.

Naročite se na diagnostični pregled

  Naprej

  Instagram

  @medicofit_klinika

  Medicofit članki

  Heberdenovi in Bouchardovi vozliči
  Haglundova peta - deformacija na zadnjem delu pete
  Burzitis rame
  Burzitis kolka
  Burzitis v komolcu
  Burzitis - kako prepoznati in obvladovati simptome vnetja burze?
  Bolečina v peti pri hoji - kaj je lahko narobe?
  Bolečina v peti ob strani - kaj je lahko narobe?
  Kaj povzroča bolečine v zadnjem delu pete?

  Vsi članki