Domov

Storitve

Pokliči

Lokacija

Medicofit

Diagnostični pregled

Diagnostični pregled je vstopna točka za sodelovanje s kliniko Medicofit v okviru rehabilitacije poškodbe ali osebne vadbe. Verjamemo, da lahko učinkovito zdravimo vaše bolečine in poškodbe oz. z vami dosežemo dobre rezultate v okviru osebne vadbe šele, ko poznamo vaše telo. Športna diagnostika v osnovi pomeni meritev moči in razmerja med mišicami.

Diagnostični pregled v kliniki Medicofit

Na diagnostičnem pregledu vodja fizioterapije klinike in strokovni vodja klinike izvedeta pregled vaše zdravstvene dokumentacije in razlago specialističnih izvidov. Fizioterapevt opravi klinično testiranje poškodovanega predela in oceno vaše mobilnosti sklepov, v kolikor ste v preteklosti imeli drugo poškodbo se oceni tudi trenutno stanje patologije in določi status tveganja progresije.

Na diagnostičnem pregledu se izvede ocena vaše telesne drže in lege položajev krivin hrbtenice, natančno pregledamo tudi izvedbo vaših osnovnih gibalnih vzorcev.

Na diagnostičnem pregledu izvedemo meritve neravnovesji v mišični moči, in neravnovesji v vzdržljivostni moči ključnih mišičnih skupin poškodovanega predela.

V okviru diagnostičnega pregleda ob poškodbi pregledamo tudi sosednje mišično-sklepne strukture, ki so pogosto prizadete zaradi nepravilnih gibalnih kompenzacij, ki spremljajo vsako poškodbo. Ob pregledu sosednjih sklepov izvedemo tudi funkcionalno oceno in merjenje moči celotne kinetične verige mišic, ki vključujejo poškodovan segment.

V okviru diagnostičnega pregleda izdelamo strokovno diagnostično poročilo v katerem vam podamo individualno strategijo rehabilitacije, ki jo z vami izvedemo v kliniki Medicofit, smernice za izvajanje preventivne vadbe in rezultate meritev mišičnih neravnovesji.

Naroči se

Komu priporočamo diagnostični pregled?

Diagnostični pregled priporočamo predvsem tisitm, ki se trenutno ali so se v preteklosti srečevali z mišično-skeletnimi težavami v obliki kroničnih bolečin, občasnih intenzivnih bolečin ali travmatskih poškodb.

Na podlagi diagnostičnega pregleda boste natančno razumeli vzroke nastanka vaših težav ter pridobili individualno strategijo vadbe in terapij za vašo preventivo in zdravljenje prisotnih težav.

Naroči se

Diagnostični pregled vključuje

 • Klinično testiranje vašega poškodovanega sklepa, kite ali mišice
 • Ocena mobilnosti in funkcionalnosti poškodovanega sklepa
 • Pregled sosednjih sklepov in ocena potencialno povezanih mišično-skeletnih težav
 • Pregled in ocena preteklih poškodb in patologij
 • Anamneza zdravstvene dokumentacije
 • Razlaga specialističnega izvida
 • Pregled izvedbe osnovnih gibalnih vzorcev
 • Diagnostično poročilo
 • Priporočila in smernice za rehabilitacijo bolečin in poškodb
 • Preventivne smernice
 • Strategijo rehabilitacije poškodbe v kliniki Medicofit
 • Merjenje neravnovesji v sklepni mobilnosti
 • Merjenje neravnoseji v mišični vzdržljivosti

Naročite se na diagnostični pregled

  Naprej

  Instagram

  @medicofit_klinika

  Medicofit članki

  Bolečine v kolenu - možni vzroki in zdravljenje
  Celostno zdravljenje plantarnega fasciitisa in ploskega stopala
  Sodobna fizioterapija po operaciji kile
  Travmatske poškodbe stopala
  Zdravljenje diastaze rektusov
  Ganglion – vse kar morate vedeti!
  Spoznajte diamagnetno terapijo
  Bolečine v rami - Vzroki, simptomi & zdravljenje
  Išias v nosečnosti

  Vsi članki