Domov

Storitve

Pokliči

Lokacija

Medicofit

Individualna preventivna vadba

V okviru preventivne vadbe krepimo stabilizacijske mišice jedra telesa, ohranjamo funkcionalna in bilateralna mišična ravnovesja, glede na vaše cilje vzdržujemo optimalno kondicijsko pripravljenost telesa, del vsake vadbene enote pa sta tudi vadba mobilnosti sklepov ter koordinacije.


Visoko strokovna vadba

Ker se naša kineziološka telovadnica nahaja znotraj klinike za zdravljenje poškodb, ki ima svoj diagnostični, fizioterapevtski in regeneracijski oddelek imamo edinstvene pogoje za visoko kakovostno delo v segmentu preventivne vadbe s sodelovanjem multidisciplinarne ekipe.

S preventivno vadbo okrepimo stabilizacijske mišice jedra telesa, ohranjamo funkcionalna in bilateralna mišična ravnovesja, glede na vaše cilje in želje vzdržujemo optimalno kondicijsko pripravljenost telesa, del vsake vadbene enote pa sta tudi vadba mobilnosti sklepov ter koordinacije.

V kliniki Medicofit pred pričetkom preventivne vadbe izvedemo diagnostični pregled, kjer natančno spoznamo delovanje vašega telesa, vaše mišično-skeletne specifikacije ter vaša področja tveganja.

Številni pacienti klinike Medicofit se za individualno preventivno vadbo odločijo po končanem programu zdravljenja poškodbe, v letu 2021 je več kot 2/3 pacientov po končani fizioterapiji ostalo z ekipo medicofit vsaj 1 x tedensko v okviru individualne preventivne vadbe.

fizioterapija kolka

Zakaj preventiva?

Danes imamo z vidika obremenjevanja telesa skorajda vsi abnormalni življenjski slog.

Dolgotrajno sedenje in zavzemanje prisilnih drž imata na našo hrbtenico močnejši negativni vpliv kot težje fizično delo oz. preobremenitev telesa zaradi gibanja.

Sedeči položaj telesa je za medvretenčne diske bolj obremenjujoč kot stoječi položaj, do kakšne mere pa je odvisno od tehnike sedenja. V kolikor sedimo pravilno je obremenitev na medvretenčne diske ledvene hrbtenice večja za 10 – 30 % naše celotne telesne teže v kolikor sedimo v sključeni drži z ukrivljeno hrbtenico dodatna obremenitev lahko zanaša celotno dodatno telesno težo torej med dodatnih 100 – 175% naše telesne teže.

V sedečem položaju lahko degeneracije hrbtenice nastajajo 2 x – 3 x hitreje kot bi sicer v normalnih okoliščoinah. Dejstvo smo navedli le kot demonstracijo, da optimalnega življenjskega sloga več ni oz. je redek, kar pomeni, da morajo biti programi osebne vadbe vsaj v določeni meri vedno usmerjeni v preventivno.

Spremembe na telesu dosegamo na varen način, gradimo na dolgi rok, izboljšujemo kondicijo in zdravje.

Naročite se na diagnostični pregled

  Naprej

  Instagram

  @medicofit_klinika

  Medicofit članki

  Močna bolečina v desni rami
  Bolečina v rami, ne morem dvigniti roke - Kaj je narobe?
  Bolečine v roki med ramo in komolcem
  Bolečine v rokah (leva in desna roka)
  Poškodba Ahilove tetive in ustrezna rehabilitacija
  Kako poteka rehabilitacija po zlomu vretenca?
  Rehabilitacija po zlomu reber – kaj pričakovati?
  Kako poteka rehabilitacija po zlomu kolka?
  Kako poteka rehabilitacija po zlomu medenice?

  Vsi članki