Domov

Storitve

Pokliči

Lokacija

Politika piškotkov

UVOD

V tem dokumentu so podane informacije o piškotkih, ki se uporabljajo na spletni strani na naslovu https://medicofit.si/ . Spletno stran upravlja družba Medicofit, fizioterapija d.o.o., Ulica Ivana Roba 28,1000 Ljubljana, davčna št.: SI 25309242, ki je upravljavec osebnih podatkov, zbranih preko te spletne strani. Upravljavec je dosegljiv na: info@medicofit.si. Politiko bomo morda občasno posodobili, da bi vam zagotovili ustrezne informacije o uporabi piškotkov na spletni strani.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov pri upravljavcu je dosegljiva na: info@medicofit.si.

KAJ SO IN KAKO DELUJEJO PIŠKOTKI?

Medicofit d.o.o. na svojih straneh uporablja majhne datoteke imenovane »piškotki«, ki shranjujejo informacije o obiskanih straneh in načinu uporabe teh strani. Piškotki služijo zlasti temu, da si zapomnijo pomembne informacije, kot so na primer ime strežnika, ki je piškotek zapisal ali datum izteka piškotka. Piškotki v nobenem primeru ne vsebujejo informacij o imenih uporabnikov.

Informacije se shranijo na trdi disk ali brskalnik računalnika, mobilnega telefona ali druge naprave v preprosto besedilno datoteko, do katere strežnik dostopa za potrebe odčitavanja in shranjevanja informacij v opremi uporabnika, ter za pridobivanje dostopa do podatkov v njej. Piškotek je povezan skupaj z imenom domene (to je imenom strežnika, ki ga je shranil), tako da je možno do njega dostopiti izključno prek zahteve tega strežnika.

Piškotki lahko na primer omogočajo enostavnejše pregledovanje spletne strani, pridobivanje statističnih podatkov o pogostosti obiskov ali prikazovanje oglasov, prilagojenih uporabniku spleta.

Uporabnik lahko uporabo piškotkov blokira, s tem da spremeni nastavitve svojega spletnega brskalnika. Če izklopite piškotke, so lahko nekatere funkcije spletne strani onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov spletni brskalnik še vedno pridobiva nekatere informacije, za katere se privolitev uporabnika spletne strani ne zahteva. Te informacije so nujno potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.


PRAVNA PODLAGA ZA NAMESTITEV PIŠKOTKOV

Za namestitev vseh vrst piškotkov smo po zakonodaji dolžni pridobiti vašo privolitev, razen za namestitev tistih, ki so nujno potrebni in zakon dovoljuje njihovo namestitev brez vaše privolitve. To so tisti piškotki, ki so potrebni za prenos sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju, ter tisti, ki so potrebni, da vam zagotovimo storitev, ki jo izrecno zahtevate.

Pravna podlaga za nameščanje piškotkov in obdelavo podatkov je opredeljena v Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR) ter vsakokrat veljavnem zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov.


VRSTE PIŠKOTKOV NA TEM SPLETNEM MESTU

Na tem spletnem mestu uporabljamo sledeče vrste piškotkov:

Nujni piškotki: Ti piškotki nam omogočijo, da vam zagotovimo storitve, po katerih povprašujete, s tem ko uporabljate spletno stran. Prav tako nam omogočijo prenos sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju. Brez teh piškotkov vam ne moremo zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali. Ti piškotki so samodejno omogočeni in jih ni mogoče onemogočiti, saj so bistvenega pomena za delovanje spletne strani.

Analitični piškotki: Ti piškotki nam omogočajo, da analiziramo izvedbo in izgled naše spletne strani ter zaznamo napake. Prav tako nam omogočajo izboljšanje delovanja spletne strani, s tem ko zbiramo informacije o tem, kako naši uporabniki uporabljajo spletno stran, katere spletne strani najpogosteje obiskujejo in podobno. Te piškotke bomo namestili samo, če se boste z namestitvijo strinjali, tako da kliknete na gumb za sprejem piškotkov.

Oglaševalski piškotki: Ti piškotki omogočajo nam in našim skrbno izbranim partnerjem, da vam prikazujemo oglase ali vas neposredno kontaktiramo, kadar ste ločeno podali soglasje k takšni komunikaciji, tako da bodo prikazani oglasi ali druga komunikacija skladna z vašimi zanimanji. Piškotki lahko na primer zbirajo informacije o proizvodih, ki ste jih iskali ali naročali preko naše spletne strani. Spletna stran lahko tudi prikazuje vsebine s spletnih strani tretjih oseb ali njihove storitve, iz česar sledi, da se lahko piškotki tretjih oseb nalagajo na vaš trdi disk ali brskalnik. Te tretje osebe so lahko vidne in njihove piškotke se lahko onemogoči v orodju za upravljanje piškotkov Povezava na orodje za upravljanje piškotkov. Sami ne nadzorujemo shranjevanja in uporabe teh piškotkov s strani tretjih oseb, zato predlagamo, da se obrnete na politike zasebnosti in politike piškotkov dotičnih tretjih oseb za več informacij. Ta tip piškotkov je samodejno onemogočen in ga je mogoče upravljati skladno z vašimi željami


ORODJE ZA UPRAVLJANJE PIŠKOTKOV

V orodju za upravljanje piškotkov si lahko ogledate informacije o nazivih, namenih in trajanju posameznih piškotkov, kot tudi o njihovih ponudnikih. Omogoča vam, da podate privolitve v posamezne piškotke ali svojo že podano privolitev umaknete. Orodje za upravljanje piškotkov je na voljo na sledeči povezavi: Povezava na orodje za upravljanje piškotkov.


SEZNAM PIŠKOTKOV

V spodnji tabeli so navedeni piškotki, ki jih nameščamo na tem spletnem mestu, njihov namen in trajanje obdelave zbranih osebnih podatkov, kot tudi naziv ponudnika.

Ime piškotka

Stran

Namen

Čas piškotka

Vrsta piškotka

YSC

.youtube.com

Youtube nastavi ta piškotek za namen preprečevanja vsiljene pošte, goljufij in zlorab.

Do konca seje

Nujni

VISITOR_INFO1_LIVE

.youtube.com

YouTube nastavi ta piškotek za merjenje pasovne širine in določa, ali uporabnik prejme nov ali stari vmesnik predvajalnika; lahko omogoča prilagojena priporočila za oglede na YouTube glede na pretekle oglede.

5 mesecev 27 dni

Analitični

wp-wpml_current_language

medicofit.si

Večjezični vtičnik WordPress nastavi ta piškotek za shranjevanje trenutnih jezikovnih nastavitev.

Do konca seje

Nujni

_GRECAPTCHA

www.google.com

Storitev Google Recaptcha nastavi ta piškotek za prepoznavanje botov za zaščito spletnega mesta pred zlonamernimi napadi neželene pošte.

5 mesecev 27 dni

Nujni

CONSENT

.youtube.com

YouTube nastavi ta piškotek prek vdelanih YouTube videoposnetkov in beleži informacije o tem, kako uporabnik uporablja stran in oglase, ki jih je morda videl pred obiskom strani.

20 let

Oglaševalski

yt.innertube::requests

youtube.com

YouTube nastavi ta piškotek za registracijo edinstvenega ID-ja za shranjevanje podatkov o tem, katere videoposnetke iz YouTuba je uporabnik videl.

Do konca seje

Oglaševalski

yt.innertube::nextId

youtube.com

YouTube nastavi ta piškotek za registracijo edinstvenega ID-ja za shranjevanje podatkov o tem, katere videoposnetke iz YouTuba je uporabnik videl.

Do konca seje

Oglaševalski

_ga_NTNM75RN48

.medicofit.si

Statistika ogledov spletne strani

1 leto

Analitični

_gid

.medicofit.si

Statistika ogledov spletne strani

1 dan

Analitični

_fbp

.medicofit.si

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

Analitični

_ga

.medicofit.si

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

Analitični

_dc_gtm_

.medicofit.si

Statistika ogledov spletne strani

1 dan

Analitični

CONSENT

.google.si

Piškotek v katerem se hranijo vaše nastavitve glede privolitev.

2 leti

Nujni

NID

.google.si

Identifikator za Google nastavitve, ki se uporablja za prikazovanje Google oglasov v Google storitvah za neprijavljene uporabnike.

6 mesecev

Oglaševalski

PRAVICE POSAMEZNIKOV

Kot uporabnik spletne strani imate pravico v okviru zakonskih omejitev od upravljavca zahtevati dostop do osebnih podatkov, popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave podatkov v zvezi z vami, ter pravico do prenosljivosti podatkov. Pravico imate, da privolitev kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Če menite, da se z vašimi podatki ravna nezakonito, lahko vložite pritožbo pri Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.