Domov

Storitve

Pokliči

Lokacija

Medicofit

Ekipa

Člani ekipe Medicofit si delimo naravno strast do stroke rehabilitacije poškodb in fizične priprave telesa.

Vizija naše ekipe

Strokovnjaki klinike Medicofit smo specialisti za individualno prilagajanje terapevtskih protokolov in specializacijo vaj glede na tip poškodbe, vzroke nastanka poškodbe, opravljene kirurške tehnike, fizično pripravljenost pacienta in njegove osebne cilje. Naše poslanstvo je, da vsakega pacienta vodimo od poškodbe do vrhunske fizične forme. Povezujemo zgodnjo rehabilitaciijo s fizično pripravo telesa.
  

Ekipa klinike Medicofit na v vseh oddelkih klinike in na vseh nivojih zdravljenja poškodb zasleduje načeli individualnosti in aktivno usmerjene rehabilitacije. Pri našem delu nas spremljata dve stalnici, inovativnost delovnih procesov v zdravstvu in raziskovanje uspešnih praks fizioterapije. Naša skupna vizija je dvig kakovosti zdravstvenih storitev v Sloveniji.

Naše poslanstvo

Naročite se na diagnostični pregled

  Izberite želeno storitev

  Področje bolečine ali poškodbe:

  Prihajam po operativnem posegu

  Dodatne informacije (simptomi / poškodbe...)

  Naša ekipa

  Nejc Šimenko, dipl. kineziolog

  Ustanovitelj klinike Medicofit, direktor (CEO), strokovni vodja klinike

  Nejc Šimenko je specializiran za iskanje individualnih rešitev na področju rehabilitacije poškodb in telesne priprave po športnih poškodbah.

  Specializacija na področju dela

  • Poslovodenje
  • Kineziološka diagnostika
  • Ortopedska kineziologija
  • Preventivna kineziologija

  Izkušnje in izobrazba

  Nejc Šimenko je leta 2017 diplomiral na fakulteti za šport iz študijske specializacije kineziologija, 3 leta je deloval kot strokovni vodja kineziološkega oddelka v kliniki Global Sports Clinic, ki se je ukvarjala predvsem z rehabilitacijo poškodb vrhunskih športnikov ter 1 leto kot strokovni svetovalec v kliniki Global Treatment Clinic, ki deluje na področju zdravljenja težjih kroničnih stanj.

  Nejc Šimenko je nekdanji vrhunski športnik z olimpijsko normo in državnim rekordom v plavanju v disciplini 200 metrov prsno.

  Nejc Šimenko je do danes sodeloval z več kot 800 posamezniki v programih rehabilitacije poškodb in fizičnega treninga po poškodbah.

  Nejc je kliniko Medicofit ustanovil leta 2021 v sodelovanju s poslovnim partnerjem Jakom Plantanom. Vizija Nejca ob ustanovitvi klinike Medicofit, ki si jo danes deli 10 članska ekipa je bila pacientom omogočiti večjo učinkovitost zdravljenja poškodb in bolečin gibalnega sistema.

  Visoko uspešnost rehabilitacije poškodb klinika Medicofit dosega z dvema principoma delovanja:

  • S sodobno fizioterapijo, ki paciente vodi od akutne faze poškodbe do odlične telesne pripravljenosti,
  • S popolno individualizacijo protokolov terapij in vaj za vsakega pacienta

  Sodobna fizioterapija je usmerjena v povrnitev in izboljšanje gibalne funkcije zato ima v praksi višjo uspešnost od konzervativne terapije, ki je v osnovi usmerjena le v odpravljanje simptomov. Aktivna rehabilitacija poškodb, usmerjena v izboljšanje funkcije je temelj vsem strokovnim procesom v kliniki Medicofit.

  Medicofit

  Nejc je v kliniki Medicofit zadolžen strateški razvoj podjetja, razvoj strokovnih procesov, vodenje strokovnih ekip, s strankami pa deluje v okviru diagnostičnih pregledov in kineziološkega oddelka.

  Jaka Plantan

  Soustanovitelj klinike Medicofit, direktor (COO), vodja osebja in administracije

  Jaka je obiskoval Fakulteto za šport smer kineziologija. Ob zaključku študija leta 2017 se je podal na samostojno poslovno pot in odprl svoj prvi manjši prostor za osebno vadbo v Ljubljani.

  Specializacija na področju dela

  • Poslovodenje
  • Računovodstvo
  • Administracija

  Izkušnje in izobrazba

  2 leti kasneje je svoje poslovne ambicije nadgradil in postavil večji privatni studio Blackbox specializiran za nadstandardno osebno vadbo rekreativcev in telesno pripravo športnikov. 8 let nastopanja v atletiki na vrhunskem nivoju Jaku daje neprecenljive izkušnje iz sveta športa, prav tako je udeleženec Evropskega klubskega prvenstva. Jaka je 2 leti vodil oddelek za rehabilitacijo pri košarkarski šoli za nadarjene mlade košarkaše Eurostep Sports Academy in v istem obdobju deloval kot vodja kondicijske priprave pri košarkarskem klubu Slovan. Svoje poslovne ambicije in atletsko znanje je Jaka združil pri postavljanju šole teka v centru Fitcity.

  Medicofit

  V začetku leta 2021 je Jaka realiziral dolgoletno vizijo in skupaj s poslovnim partnerjem Nejcem Šimenkom odprl kliniko za zdravljenje poškodb in telesno pripravo po poškodbah Medicofit, kjer uspešno sledi poslanstvu gradnje poslovnega modela sodobne klinike za zdravljenje poškodb in obolenj gibalnega sistema.

  Marko Stojanovič, dipl. fizioterapevt

  Vodja fizioterapije klinike Medicofit

  Marko je diplomiran fizioterapevt in strokovnjak na področju rehabilitacije poškodb. Marko je diplomiral na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani, delovne izkušnje nabira od leta 2016, ko je pričel z delom v zasebnem športno-fizioterapevtskem centru.

  Specializacija na področju dela

  • Fizioterapevtska diagnostika
  • Ortopedska fizioterapija
  • Manualna terapija

  Izkušnje in izobrazba

  Marko je bil 3 leta član strokovne ekipe Global Sports Clinic, kjer je opravljal delo vodje fizioterapevtskega oddelka. Marko je bil strokovni svetovalec klinike za zdravljenje poškodb gibal Global Treatment Clinic. Marko je bil od leta 2020 do 2021 zaposlen v zasebnem fizioterapevtskem centru Physiq.zone. Marko se udeležuje dodatnih izobraževanj pod vodstvom domačih in tujih strokovnjakov s področja fizioterapije, ortopedske medeicine, športne medicine in diagnostike s katerimi nenehno izpopolnjuje in dopolnjuje svoje znanje. Marko je sodeloval že z več kot 500 pacienti z mišično skeletno problematiko. Pri delu vselej vključuje najnovejše izsledke znanosti v kombinaciji s svojimi izkušnjami.

  Medicofit

  Marko v kliniki Medicofit deluje kot vodja ekipe fizioterapevtov, je specialist za gibalno diagnostiko in zgodnjo rehabilitacijo. Marko s pacienti klinike Medicofit sodeluje v okviru diagnostičnega pregleda in izvedbe zgodnje postoperativne in akutne fizioterapije.

  Zoran Žlof, dipl. kineziolog

  Vodja kineziologije klinike Medicofit

  Zoran ima bogate izkušnje v rehabilitaciji in kondicijski pripravi ter v osebnem trenerstvu. Tekom študija je delal v kineziološkem centru Black Box in v fizioterapetski kliniki Vitare, kjer je že zgodaj pridobil dragocene praktične izkušnje s področja sekundardne rehabilitacije poškodb in preventivne vadbe.

  Specializacija na področju dela

  • Zgodnja kineziološka rehabilitacija
  • Športna kineziologija

  Izkušnje in izobrazba

  Zoran je diplomirani kineziolog s Fakultete za šport v Ljubljani. Na Fakulteti za šport trenutno zaključuje magistrski študij s področja kinezioterapije. Pri kondicijski pripravi je Zoran sodeloval s športniki iz različnih disciplin, kot so nogomet, košarka, atletika, jiu jitsu, mešane borilne veščine itd. Kot bivšemu tekmovalcu v karateju, kjer je nosilec več medalj z državnih prvenstev v mladinskih kategorijah, mu je iz prve roke znan tako tekmovalni šport kot rekreativna vadba. Zoran pravi, da mu pri v svojem poklicu kineziologa največ pomeni podpora, ki jo lahko nudi ljudem za doseganje in vzdrževanje brezskrbnega življenja brez bolečin.

  Medicofit

  Zoran je specialist za telesno pripravo po poškodbah in adaptacijo treninga kroničnim stanjem, v okviru klinike Medicofit deluje kot vodja kineziološke faze rehabilitacije športnikov.

  Matevž Klinc, dipl. fizioterapevt

  Fizioterapevt klinike Medicofit

  Matevž je diplomirani fizioterapevt Zdravstvene fakultete v Ljubljani. Pod njenim okriljem je nabiral prve izkušnje predvsem v javnem zdravstvenem sistemu. Matevž je vrhunski športnik in eden perspektivnejših igralcev futsala v Sloveniji.

  Specializacija na področju dela

  • Nevrofizioterapija
  • Ortopedska fizioterapija

  Izkušnje in izobrazba

  Matevž se je z vneto željo po strokovni usmeritvi v fizioterapijo s temeljitim in celostnim pristopom k zdravljenju poškodb julija 2021 pridružil ekipi fizioterapevtov klinike Medicofit. Matevžu je kompleksna poškodba gležnja dala oseben vpogled v pot rehabilitacije gibalne poškodbe iz katere črpa konkretne izkušnje pri delu s pacienti.

  Medicofit

  Matevž se specializira za terapevtsko vadbo v okviru rehabilitacije kroničnih športnih poškodb in rehabilitacije nevroloških stanj gibalnega sistema.

  Gašper Kovač, dipl. kineziolog

  Kineziolog klinike Medicofit

  Gašper Kovač je diplomirani profesor športne vzgoje Fakultete za šport v Ljubljani. Na Fakulteti za šport trenutno zaključuje magistrski študij s področja kinezioterapije in športne vzgoje. Tekom študija je pridobival izkušnje na področju rehabilitacije, preventivne vadbe in kondicijske priprave.

  Specializacija na področju dela

  • Preventivna kineziologija
  • Pozna kineziološka rehabilitacija

  Izkušnje in izobrazba

  Izkušnje pri delu z mlajšo in starejšo populacijo je Gašper nabiral z delom v osnovni ter srednji šol, fitnes centrih in z rehabilitacijsko vadbo na domu. Največje veselje pri delu mu predstavlja zadovoljstvo vadečih ob napredovanju. Gašper kot multidisciplinaren športnik pozna zahtevnosti posameznega športa, kar mu pomaga pri razumevanju biomehanike in patologij gibalnih vzorcev športnikov, ki izvajajo programe rehabilitacije poškodbe.

  Medicofit

  Gašper v kliniki Medicofit deluje kot kineziolog, specializiran je za zgodnjo postakutno kinezioterapijo v okviru katere izvaja specialne vaje za krepitev predhodno poškodovanih gibalnih segmentov.

  Klara Tomc, dipl. fizioterapevt

  Fizioterapevtka klinike Medicofit

  Klara je diplomantka dodiplomskega študija fizioterapije na Visokošolskem zavodu Fizioterapevtika. Delavne izkušnje si je pridobila v sklopu obvezne študijske prakse, ter dela, ki ga je izvajala ob študiju. Njena želja po delu in širjenju obzorij, jo je februarja 2022 pripeljala v kliniko Medicofit.

  Specializacija na področju dela

  • Ortopedska fizioterapija
  • Fizioterapevtska vadba

  Izkušnje in izobrazba

  Svoj prosti čas rada zapolni s številnimi športnimi aktivnostmi, med njih sodijo tudi plezanje, tenis, golf, badminton, plavanje, odbojka in še mnoge druge aktivnosti. Šport in rekreacija jo spremljata že od malega, saj je navdih za šport dobila že v osnovni šoli. Končala je tudi srednjo zdravstveno šolo v Ljubljani, kar ji je dalo željo po opravljanju zdravstveno usmerjenega poklica. Povezava dveh njenih najljubših področij, dela v zdravstvu in športa, jo je pripeljala na pot fizioterapije, kjer se stalno izobražuje in širi svoje strokovno znanje.

  Medicofit

  Praksa v sklopu študija URI Soča Artros Reha

  Julija Beltram, dipl. kineziolog

  Vodja recepcije Medicofit

  Julija je diplomantka kineziologije na Fakulteti za šport v Ljubljani, kot kineziologinja je strokovne izkušnje pridobivala v različnih športnih centrih. Vodila je programe za zdrav življenjski slog, vadbo za osteoporozo, vadbo za ženske po porodu in osebno vadbo. Julija se je v centru manualnega terapevta Dušana Mesesnela, kjer je opravljala del študijske prakse, spoznala z modelom povezanega pristopa fizioterapije in kineziologije v rehabilitaciji poškodb.

  Specializacija na področju dela

  • Administracija

  Izkušnje in izobrazba

  Julija je v sklopu Erasmus+ programa marca 2020 v Valenciji v Španiji pridobila dragocene strokovne izkušnje v kliniki za fizioterapijo Medical Exercise. Julijo trenutno poleg kineziologije zanima tudi področje vodenja procesov administracije in managementa pacientov v zdravstvu. Po njenem mnenju se dober sistem za delo s strankami odraža v boljšem poslovanju podjetja in hitrejšem zdravljenju poškodb. Julija z dobrim in temeljitim poznavanjem kineziologije pripomore k bolj kakovostnemu pretoku informacij med strokovnimi oddelki klinike in pacienti.

  Medicofit

  Julija skrbi, da boste imeli od prihoda v kliniko do zaključka zdravljenja profesionalno in ažurno obravnavo na oddelku klinike Medicofit za podporo strankam. Julije verjame, da je že ob prvem stiku pacienta s kliniko Medicofit, ki se zgodi na recepciji preko klica ali elektronske pošte, pomembna strokovna točnost informacij.

  Leonora Rexhepi, dipl. fizioterapevt

  Fizioterapevtka klinike Medicofit

  Diplomirana fizioterapevtka Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani.

  Specializacija na področju dela

  • Ortopedska fizioterapija
  • Instrumentalna terapija

  Izkušnje in izobrazba

  Leonora je diplomantka študija fizioterapije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. Svoje izkušnje s področja fizioterapije je pridobivala predvsem v različih zasebnih zavodih za fizioterapijo. Ekipi Medicofit se je pridružila z željo po specializaciji v rehabilitacijo mišično-skeletnih poškodb. Nad fizioterapevtskim poklicem se je navdušila na izmenjavi, ki jo je opravljala na Danskem. Leonora se specializira v manualno terapijo in terapevtsko vadbo.

  Medicofit

  Pri opravljanju svojega poslanstva Leonora stremi k doseganju najboljših rezultatov rehabilitacije, kar dosega z aktivnim sodelovanjem na strokovnih konferencah, nenehnim izpopolnjevanjem in aktivnim spremljanjem razvoja stroke.

  Tia Tuma, dipl. kineziolog

  Kineziologinja klinike Medicofit

  Tia Tuma je diplomirana kineziologinja na Fakulteti za šport v Ljubljani.

  Specializacija na področju dela

  • Preventivna kineziologija
  • Kineziologija za ženske

  Izkušnje in izobrazba

  Tekom študija je pridobivala številna teoretična in praktična znanja na področju postrehabilitacije, kondicijske priprave športnikov in vadbe začetnikov. To znanje nadgraduje tudi z dodatnimi izobraževanji.Tia Tuma je nekdanja državna in svetovna prvakinja v hip hop članskih formacijah. Tam se je tudi prvič srečala s kondicijskimi treningi in pogostimi poškodbami plesalcev, kar je pomembno vplivalo na njeno odločitev študija kineziologije na Fakulteti za šport. Znanje, ki ga je pridobila tekom študija in plesne kariere uspešno prenaša v kliniko Medicofit, kateri se je pridružila aprila 2022.

  Sergeja Gubanc, dipl. kineziolog

  Recepcija Medicofit

  Sergeja je študentka 3. letnika kineziologije na Fakulteti za šport, kjer letošnje leto zaključuje dodiplomski študij. V nadaljevanju želi opraviti še magistrski študij v tej smeri. Študijsko prakso opravlja v fizioterapevtski kliniki, kjer pod nadzorom vodje fizioterapije izvaja individualizirano vadbo s strankami po poškodbah. Sodeluje tudi pri vodenih vadbah starejših. Zelo jo zanima rehabilitacijski del kineziologije v povezavi s fizioterapijo in osebna preventivna vadba. Tekom svoje mladosti je preizkusila veliko športov, od plavanja do boksa, zato ima izkušnje in poznavanje veliko različnih gibalnih vzorcev določenih športov. Zanima jo tudi področje zdrave prehrane v povezavi s telesno aktivnostjo, ki skupaj vodita do zdravega načina življenja in dobrega počutja.

  Specializacija na področju dela

  • Administracija

  Medicofit

  Veseli jo delo z ljudmi, na tem področju se želi še izpopolniti in ljudem pomagati doseči kvalitetnejši življenjski slog.

  Instagram

  @medicofit_klinika

  Medicofit članki

  Vsi članki